Yoga

Bewegingsleer voor lichaam en geest. Het verbinden van je geest met je lichaam werkt helend.

Binnen de "spirituele" bewegingsleer zijn er de Boeddhistische en de Chinese stromingen. Een hoog gewaardeerde Chinese bewegingsleer is ZhiNeng QiGong. Qigong is een stijl die bestaat uit simpele, snel aan te leren vloeiende bewegingen die veelal staand uitgevoerd worden. Deze bewegingen zijn uit te voeren door zowel gezonde mensen, als ook zieke mensen.

ZhiNeng QiGong is door de Chinese overheid gekozen uit 11 verschillende QiGong vormen, en verklaard tot de meest effectieve vorm om de gezondheid en vitaliteit te verbeteren. Zhineng QiGong is een vorm van QiGong om je hele potentieel te verwezenlijken. De nadruk ligt op het bewegen in combinatie met een ontspannen en gefocuste geest. Het is als het waren een meditatie in beweging.

Bij Zhineng Qigong gaat het niet om het neerzetten van een prestatie of het (kunnen) uitvoeren van inspannende lichaamsbewegingen, maar om meer verbinding te krijgen met ons lichaam door rustige en tegelijk krachtige bewegingsvormen. Het gaat erom dat we onze eigen kern vinden en van daaruit een intense tevredenheid ervaren. Zhineng Qigong zal het zelfhelende vermogen van het lichaam versterken en ons leren om de vreugde te beleven van de stromende energie.

Door het beoefenen van Zhineng Qigong cultiveren en onderhouden we onze energievoorraden. Disbalans en oude informatie die ons niet langer van dienst is, wordt vervangen door nieuwe, harmonische patronen. Bij Zhineng Qigong maken we gebruik van het universele Qiveld, affirmaties en een sterk besef van ons zelfhelende vermogen. De verbinding met langzame bewegingen die onze energiebanen openen, doet ongekende krachten in ons lichaam ontwaken.

Dr. Pang Ming is de grondlegger van ZhiNeng QiGong en heeft het Huaxia Zhineng Qigong Centre in China opgericht. In dit centrum werkte men alleen met ZhiNeng QiGong en hij besloot het bewijs te leveren dat zieke mensen hierdoor konden genezen. Hij kon dit doen omdat hij naast zijn jarenlange ervaring met QiGong, ook als Westers arts was afgestudeerd. In 10 jaar bezochten meer dan 300.000 patiënten het centrum en na een maand trainen bleek na een vervolg diagnose dat bij 95% de training effectief is geweest in het herstel. Helaas is het centrum door de overheid gesloten in 2001 i.v.m de in 1999 verboden leer van Falun Gong.

Inmiddels wordt in China dagelijks (ZhiNeng) QiGong door miljoenen mensen beoefend. Over de hele wereld wordt de heilzame werking van deze bewegingsvorm ook steeds bekender.

Binnen de Boeddhistische bewegingsleer zijn er bijvoorbeeld Hatha Yoga, Yin Yoga, Kundalini Yoga enz... KaihoYoga richt zich op de Kundalini-Tantra Yoga.

E-mailen
Bellen