De grote conjunctie met Jupiter en Saturnus 21-12-2020

Tussen een wereldwijde pandemie en inspirerend activisme heeft 2020 al een aantal levensveranderende momenten gekend - maar de sterren zijn nog maar net opgewarmd. Wanneer de winterwolken even wijken, is er de komende weken een bijzonder verschijnsel te zien aan de hemel. De planeten Jupiter en Saturnus staan bijna tegen elkaar aan. De afstand tussen de twee punten in de lucht is dan zo klein, dat ze bijna een ‘ster’ lijken te worden. Het hoogtepunt van de conjunctie is op 21 december 2020! Dat moment is vanuit Nederland niet te zien, omdat Jupiter en Saturnus dan onder de horizon zitten. Als het weer meewerkt kunnen we alleen tussen 17.15 uur een 18.15 uur naar de planeten kijken. De laatste keer dat Jupiter en Saturnus zo dicht bij elkaar te zien waren aan de sterrenhemel, was bijna 800 jaar geleden, op 5 maart in het jaar 1226. De eerstvolgende mogelijkheid om de planeten zo dicht bij elkaar te zien, is augustus 2417. Op 21 december is dan die zeldzame afstemming tussen Jupiter en Saturnus, die ook zakelijk, politiek, sociaal en persoonlijke je leven volledig opschud. Het gebeurt eens in de 20 jaar, dus wat er nu gebeurt, zal de komende 2 decennia rimpeleffecten hebben.

Als dat intens klinkt, is dat omdat het ook zo is. Deze intensiteit kun je gebruiken om grote, positieve veranderingen in je leven aan te brengen. Na een jaar van onmogelijke uitdagingen, is deze kosmische synchronisatie reden om voorzichtig optimistisch te zijn over de toekomst! Hoe kun je deze energie optimaal benutten?  Verder nog tips en trucs om je te helpen!

Wat is een grote conjunctie en hoe werkt het?

In astrologie wordt een conjunctie gevormd wanneer twee of meer planeten precies op één lijn liggen. Als ze op een rij staan, mengen hun trillingen zich en werken ze samen. Er vindt een grote combinatie plaats wanneer Jupiter en Saturnus op één lijn liggen. Beide planeten worden geassocieerd met autoriteit, maar elk heel anders. Jupiter is een genereuze leider die wordt geassocieerd met gezondheid, rijkdom en plezier hebben, terwijl Saturnus de voorkeur geeft aan strikte verantwoordelijkheid en het stellen van grenzen. Als ze moeten samenwerken, kun je een machtsstrijd verwachten over de beste manier om te 'regeren'. Op macroniveau leidt het waarschijnlijk tot een cultureel moment waarop dingen onherroepelijk veranderen, of we er nu klaar voor zijn of niet. De politiek verschuift naar het progressieve en weg van verkalkte ideeën die hun bruikbaarheid hebben overleefd. Het is een wisseling van de wacht, om zo maar te zeggen. Het is dan ook geen verrassing dat Grote Conjuncties de neiging hebben om overeen te komen met de Amerikaanse verkiezingsjaren, die altijd een signaal zijn voor verandering op zowel nationaal als mondiale niveau. Met de recente overwinning van Joe Biden en Kamala Harris en de aanstaande inauguratie als President en Vice President, kunnen we nu al zien hoe deze planetaire afstemming in lijn is met de huidige gebeurtenissen. Internationaal kijkend, met het vertrek van Prins Harry en Meghan Markle uit hun koninklijke status, kunnen we ons alleen maar voorstellen welke nieuwe veranderingen de Grote Conjunctie voor hen in petto heeft.

Wat maakt deze grote conjunctie anders?

Deze combinatie is speciaal omdat het in Waterman staat, het teken van sociale verandering, humanitaire inspanningen en gerechtigheid voor iedereen. We hadden dit jaar een preview van Saturnus in Waterman toen het door het bord reisde van 21 maart en 1 juli, voordat het in de zomer terugging naar Steenbok. In die periode heeft een wereldwijde stortvloed van steun voor de Black Lives Matter-beweging na de moord op George Floyd de ogen geopend voor zowel de onverzettelijke ongelijkheden die er binnen onze cultuur bestaan ​​als voor onze persoonlijke verantwoordelijkheid om te helpen waar we kunnen, op welke manier dan ook. kunnen, hetzij door te protesteren, geld te doneren aan door het zwart geleide organisaties, of door alles te doen wat we kunnen om onszelf en onze gemeenschappen te genezen van een geschiedenis van trauma. Op dezelfde manier is de beweging klaar om nog meer vaart te krijgen onder de Grote Conjunctie in Waterman.

Waterman heeft een openhartige en ruimdenkende aard, wat een goede zaak is voor de rechten van de mens over de hele wereld. Astrologen hebben goede hoop dat dit het begin gaat zijn van een nieuw tijdperk waarin mensen van alle seksualiteiten en genderidentiteiten zichzelf kunnen uiten en liefhebben van wie ze houden zonder oordeel of kritiek. De Grote Conjunctie vindt ook plaats op 0 graden, wat een volledig nieuw begin betekent. Dit betekent dat we als samenleving vanaf nul beginnen en onze benadering van vrijheid, gelijkheid en wat het betekent om voor het algemeen welzijn te zorgen, opnieuw bekijken. Beter nog, het gebeurt tijdens de winterzonnewende op het noordelijk halfrond.

Hoe kan ik de grote conjunctie in mijn voordeel gebruiken?

Een Grote Conjunctie is een tijd waarin je oude gewoonten loslaat om plaats te maken voor nieuwe manieren om dingen te doen. Als je niet openstaat voor verandering, kan dat ongemakkelijk aanvoelen. Als je wel openstaat voor verandering, kun je ongelooflijke vooruitgang boeken in de richting van je dromen die je al heel lang hebt vastgehouden. De uitgestrekte aard van Jupiter en de structuur van Saturnus werken samen om je te helpen iets te bereiken wat ook binnen je bereik ligt. Kies voor de beste resultaten een groot, sappig doel dat je aanspreekt en besteed er in 2021 zoveel mogelijk tijd aan om mee aan de slag te gaan. Aangezien Jupiter en Saturnus allebei te maken hebben met professionele prestaties, is dit een grote energie om te kanaliseren naar carrièresucces. Wat je ook besluit na te streven, de versnellende kracht van Jupiter helpt je om de groei in dat gebied op gang te brengen. Daarbij komt dan, de solide basis van Saturnus om ervoor te zorgen dat je langdurig je resultaten blijft houden. Het heeft een blijvende kracht. Zoals met alles in de sterren, moet jij het werk doen om er het maximale uit te halen, maar als je je vastgrijpt en de kosmos halverwege ontmoet, zijn de resultaten echt magisch. Als je wilt, kun je op de dag van de conjunctie een paarse kaars aansteken. Paars is de kleur van Jupiter en helpt je de goedaardige delen van deze uitlijning te maximaliseren. De Grote Conjunctie zal Waterman-mensen het meest intens beïnvloeden, maar de andere luchttekens krijgen er ook een extra boost van. En er zijn manieren waarop iedereen deze energie in zijn voordeel kan gebruiken.

Wat doet het met je (sterrenbeeld)?

Als je een aardeteken bent (Stier, Maagd of Steenbok)
Bereid je voor op je carrière om een ​​enorme sprong voorwaarts te maken. Of het nu gaat om een ​​verhoging, een nieuwe positie of veel goede pers, de Grote Conjunctie zal je profiel waarschijnlijk naar nog grotere hoogten tillen. Professioneel helpt je groei je om een ​​meer prestigieus optreden te krijgen dat je carrière de komende jaren beïnvloed. Je zult uit je comfortzone moeten stappen om de voordelen echt te waarderen, maar als je dat doet, heb je een rotsvaste basis waarop je je reputatie kunt bouwen.

Als je een luchtteken bent (Tweelingen, Weegschaal of Waterman)
Je krijgt eindelijk eens een keer plezier. Dankzij de Grote Conjunctie realiseer je je dat prioriteit geven aan je plezier serieuze voordelen kan hebben. Een nieuwe look, creatief project of een reis kan tot enorme inzichten leiden. Als je op veilig hebt gespeeld, helpt deze energie je om groter te dromen dan je in tijden hebt gedaan. Het is misschien eng om jezelf iets meer te laten willen, maar als je dat doet, zal het je misschien verbazen hoeveel je ervan krijgt - en hoe snel. In plaats van je handen te wringen, behandel het proces als een avontuur en je zou een schat kunnen vinden om de hoek.

Als je een vuurteken bent (Ram, Leeuw of Boogschutter)
Je relaties staan ​​op het punt om ten goede te veranderen. Als je je eenzaam voelt, helpt de Grote Conjunctie je om je geestverwanten te vinden in de vorm van een nieuwe sociale kring, mentor of VIP-verbinding. Sommige mensen komen in je leven om je les te geven en dit is een van die tijden. Sta open om te leren van de mensen die je bewondert en wees niet verlegen om hen om hulp te vragen. Of je kunt iemand helpen zijn leven te transformeren door een handje te helpen wanneer dat nodig is. Hoe dan ook, communicatie is alles, dus wees niet bang om uw verhaal te delen.

Als je een waterteken bent (Kreeft, Schorpioen of Vissen)
Maak je klaar om genezing van binnenuit te ervaren. Onder de Grote Conjunctie ga je opnieuw onderhandelen over wat je met anderen deelt versus wat je voor jezelf houdt. Na dit proces voelt je hart meer heel aan dan het in lange tijd heeft gedaan. Je zou naar een nieuwe plek kunnen verhuizen die aanvoelt als een toevluchtsoord, een minnaar vinden met wie je kwetsbaar kunt zijn, of zelfs een spirituele oefening beginnen. Het draait allemaal om het omarmen van de geheime successen van het leven, net als uw publieke successen. Uiteindelijk leert deze combinatie je dat het veilig is om je goed te voelen, je open te stellen en te vertrouwen.

(bron: www.allure.com)

E-mailen
Bellen